• Takaisin listalle
  • Hangon kylpylä 1879-1939. Hangon kahviloita, ruokaloita, ravintoloita ja majataloja.

Hangon kylpylä 1879-1939. Hangon kahviloita, ruokaloita, ravintoloita ja majataloja.

Hangon kylpylä 1879-1939. Hangon kahviloita, ruokaloita, ravintoloita ja majataloja.

Jo varhaisessa vaiheessa Hankoon päätettiin perustaa kylpylä, jotta uuden kaupungin kassaan tulisi tuloja myös kesäisin. Kylpyläelämä toi monille paikkakunnille ensimmäiset turistit, ja pian myös huomattiin, että nämä pitempi- tai lyhyempiaikaiset asukkaat myös vilkastuttivat paikkakunnan elämää. Tämä ilmeni mm. liikenneyhteyksien, majoitusmahdollisuuksien, ravintoloiden, rakennusten julkisivujen, rantateiden, puistojen ja useiden elinkeinoelämän eri alojen kehityksenä.

Toisessa kirjassa esitellään kahviloita, baareja, ruokaloita, ravintoloita ja majoitusliikkeitä, joita on ollut Hangossa kaupungin perustamisesta 1990-luvun alkuun saakka. Oli tavallista, että kahvila perustettiin leipomon tai konditorian yhteyteen. Paikalliset leipomot olivat tärkeitä ja niissä leivottiin leipä oman kaupungin tarpeisiin aina 1970-luvulle saakka. Hangossa on kautta aikojen toiminut lukuisia ruokaloita ja majataloja. Niitä tarvitsivat sekä kaupungin omat asukkaat, työläiset ja siirtolaiset että muut matkustavaiset. Hotelleilla ja ravintoloilla oli oma sosiaalinen tehtävänsä ja eri ravintoloihin on muodostunut oma asiakaskuntansa riippuen yhteiskunnallisesta asemasta ja vuodenajasta.

Näytä lisää

Osta nyt - valitse päivä ja tuote

Kokonaishinta
Build: 13.1.2020 17:00:40, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8320.cbischannel-30447 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails